Werkplek West Arnhem: het eerste energie plus project in Nederland

14-10-2017

80% van de kantoorgebouwen voldoet nog niet aan de voorgenomen norm van label C voor 2023

Zoals blijkt uit de cijfers die bekend zijn gemaakt door RVO.nl, stijgt het aantal kantoorpanden met een groen energielabel ten opzichte van vorig jaar met 71%. De eis dat alle kantoren het energielabel C voeren lijkt zijn vruchten af te werpen. Toch voldoet 80% van de kantoorgebouwen nog niet aan deze voorgenomen norm.

82652_infographic-unit-groep-interactief_S.png

Ontwikkeling van Bedrijfsunits met een ENERGIE**** STATUS

In Arnhem staat DK Makelaars aan de oorsprong van het eerste energieplus project in Nederland: Werkplek West.

Werkplek West wordt het eerste bedrijfsverzamelgebouw in Nederland dat een Energie++++ status gaat krijgen. Dit houdt in dat het gebouw wordt gebouwd met duurzame materialen die een veel hogere isolatiewaarde hebben dan de gebruikelijke toegepaste materialen. Verder zullen op het dak en de gevels zonnepanelen geplaatst worden om het pand te voorzien in de eigen energiebehoefte. Een opslagbatterij voorziet het pand van energie wanneer de zon niet schijnt en een ijswaterwarmtepompcentrale zorgt voor verwarming in de winter. De koeling in de zomer komt ook van de ijswaterwarmtepompcentrale.

De oppervlakten van de units variëren van circa 200m2 tot circa 390m2 en kunnen worden gekoppeld. In november wordt gestart met de bouw van deze unieke bedrijfsunits waarmee u bent voorbereid op de eisen van Label C.

Neem contact met ons op voor meer informatie: 026-3638494 of kijk op werkplekwest.nl.

Deel dit nieuwsbericht
|