Nieuws

Ondernemers wisselen kennis en ervaring uit over het verduurzamen van hun bedrijf. Dus ga op bedrijfsbezoek óf zet jouw bedrijf in de spotlight!

 

Wat hield de Duurzame Bedrijvenroute ook al weer in?

De Duurzame Bedrijvenroute geeft ondernemers de kans om van mede-ondernemers te leren hoe zij duurzaamheid aanpakken door middel van een serie bedrijfsbezoeken. Op vrijdag 16 november aanstaande openen Arnhemse bedrijven hun deuren om zo kennis en ervaring uit te wisselen over het verduurzamen van hun bedrijf. Dit is dé gelegenheid voor ondernemers om inzicht te krijgen in wat moet en mogelijk is als het gaat om verduurzamen.

Maak kans op een gratis adviesgesprek!

Deelnemers maken kans op een gratis adviesgesprek door de adviseurs van Stimular. Zij kunnen u van uitstekend advies voorzien over het verduurzamen en toekomstbestendig maken van het bedrijf.

Waarom deelnemen?

Duurzaamheid biedt naast milieuwinst ook economische voordelen, zo benadrukt wethouder Economische Zaken Jan van Dellen in het onderstaande filmpje. Hij roept alle Arnhemse ondernemers op om aan het initiatief deel te nemen.

Aanmelden
 
 

Binnenstad op 10 oktober in teken van duurzaamheid

Woensdag 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid en ondernemers in de Arnhemse binnenstad doen daar actief aan mee. De dag is een initiatief van Urgenda, de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren , sneller duurzaam wil maken. Zeven winkeliers en zeven horecabedrijven in de 7straatjes in Arnhem laten zich van hun duurzaamste kant zien en hebben voor bezoekers een leuke aanbieding. Om 18.00 uur organiseert Platform Binnenstad Arnhem een symposium in Showroom Arnhem (CASA) in het teken van duurzaamheid. Hierin wordt aandacht besteed aan de Arnhemse binnenstad distributie en aan de energiescan voor bedrijven en panden.  

Energiescan

Vanaf 2019 gaat de overheid daadwerkelijk bedrijven en organisaties controleren of er voldoende maatregelen worden genomen op gebied van verduurzaming. Daarop vooruitlopend én om de ondernemers een handje te helpen heeft PBA samen met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland vijftig energiescans beschikbaar kunnen stellen voor ondernemers tegen een percentage van 25% van de werkelijke kosten. Deze scans leveren bedrijven inzicht in de mogelijkheden voor groene energie, energiebesparing en vermindering van CO2 uitstoot. De eigenaren van de STAAT BAR/Keuken en RESET in de Arnhemse binnenstad zijn voorgegaan en kwamen tot verrassende ontdekkingen om bijvoorbeeld flink op energie te besparen.

Binnenstadsdistributie

Ondernemers en bewoners in de binnenstad zien graag, dat het aantal vervoersbewegingen verminderen en dat er goede alternatieven komen voor bijvoorbeeld vrachtverkeer in de binnenstad voor de bevoorrading van winkels. Samen met Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem zoeken zij naar mogelijkheden op gebied van distributiehubs, centrale ondergrondse afvalcontainers enzovoort. Om een goed beeld te krijgen van de omvang van het project, geschiedenis en uitvoering start Hogeschool Arnhem Nijmegen in oktober een onderzoek naar binnenstadsdistributie. Begin 2019 zijn de eerste resultaten beschikbaar. Intussen gaat Platform Binnenstad Arnhem verder aan de slag met een living lab met de groene rijders, om zo nieuwe vormen van binnenstaddistributie uit te proberen.

   

DK Makelaars - De gastvrije binnenstad ArnhemDriejarig programma op ludieke wijze afgetrapt

ARNHEM - Platform Binnenstad Arnhem organiseert op zaterdag 29 september de aftrap van ‘De gastvrije binnenstad’. De zes samenwerkende organisaties in het platform gaan, samen met de ondernemers, inwoners, gemeente en Regionaal Bureau voor Toerisme aan de slag met een driejarig programma om de gastvrijheid op straat én binnen de bedrijven te vergroten. De ‘kick-off’ is om 8.00 uur op het Stadhuis. Acteurs van Theatershow PIMP zorgenvoor een ludieke act waarin ‘gastvrijheid’ natuurlijk centraal staat. 

Een gastvrije binnenstad trekt meer bezoekers

Gastvrije binnensteden trekken meer bezoekers aan, zorgen dat mensen er vaker naar toe gaan en dat ze meer besteden. Door de positieve indruk die mensen krijgen van een (binnen)stad, worden gasten én bewoners op hun beurt ambassadeurs van de stad en zullen anderen stimuleren om deze stad te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen. De Arnhemse binnenstad was vorig jaar finalist van de landelijke ‘Beste Binnenstad’-verkiezing, verdiende afgelopen voorjaar het predicaat ‘Excellente Evenementenstad’ en werd door Shopkaart beoordeeld in de top-3 van ‘Populairste winkelgebied van Nederland’. De binnenstadpartners willen nu ook dat Arnhem zich op gebied van gastvrijheid onderscheid.

Panel geeft Arnhem een 7

Afgelopen zomer hebben bewoners in het Arnhemse digipanel een mening gegeven over ‘gastvrijheid’ in de Arnhemse binnenstad, om zo een nulmeting te krijgen. Zij gaven de binnenstad een 7 en voelen zich over het algemeen welkom in de binnenstad, de horeca, de winkels en de culturele instellingen van Arnhem. Ook de diversiteit van winkels en horeca scoren goed en het groen in de stad wordt gewaardeerd. De bewegwijzering voor het autoverkeer kan echter beter en ook de hygiëne en parkeervoorzieningen zijn beneden verwachting. “Dat zijn blijkbaar thema’s waarmee wij aan de slag moeten, willen wij van die 7 een 8 of hoger maken’,  zegt Karin Jellema van Platform Binnenstad Arnhem. “De beleving, het gevoel van trots op je stad en het uitstralen van vriendelijkheid richting bezoekers verdienen ook best wat aandacht en daar gaan we onder andere mee aan de slag”, zegt Karin.

Verkiezing ‘Meest gastvrije straat of plein’

Belangrijk onderdeel in het programma is de verkiezing ‘Meest gastvrije straat of plein’. Ondernemers, inwoners en organisaties van één straat of plein worden uitgedaagd om zo duidelijk en overtuigend mogelijk te beschrijven waarom hun winkelstraat of plein de titel ‘Meest gastvrije straat of plein’ verdient. Quotes, foto’s, video’s, publicaties etc. kunnen worden aangedragen, zodat de jury zich een goed oordeel kan vormen en het publiek massaal op de straat of plein stemt. “We hebben een deskundige jury samengesteld, van mensen die kennis hebben van zaken en uit praktijk weten welke rol ‘gastvrijheid’ speelt in het gedrag en beleving van bezoekers en inwoners in een stad”, vertelt Karin. “In de komende maanden worden de inzendingen beoordeeld, mysteryguests ingezet en genomineerden geselecteerd. Over een jaar is de finale en weten we welke straat of plein de titel verdient”. De verkiezing wordt ondersteund door de Rabobank, Promosign, DK Makelaars, Nederland Schoon en Peeze koffie.

Platform Binnenstad Arnhem

Platform Binnenstad Arnhem (PBA) is een samenwerking van Ondernemers Kontakt Arnhem, Vereniging City Centrum Arnhem, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem, Hotel Overleg Regio Arnhem, Cultuur Netwerk Arnhem en Vereniging van Eigenaren Citycenter Arnhem in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem, bewonersplatform Arnhem6811 en het Regionaal Bureau voor Toerisme. Met een bestuur, regieteam en afvaardiging van meer dan 100 mensen uit de achterban van de samenwerkende partijen werken we continu aan een florerende Arnhemse binnenstad.

Grote distributiedeals zijn bepalend op de bedrijfsruimtemarkt. Dit is de conclusie van het onderzoek uitgevoerd door PropertyNl voor het bepalen van de rankings van adviseurs bedrijfsruimte. Ook wij zien het aantal vierkante meters voor distributie toenemen. Zo verhuurde DK Makelaars onlangs bedrijfsruimte aan Picnic, de innovatieve online supermarkt. Verkochten wij het logistieke bedrijfscomplex aan de Express 2 in Duiven en verhuurden wij logistieke bedrijfsruimte in Arnhem aan Peeze Koffie. Op de regionale ranking van adviseurs bedrijfsruimte komt DK Makelaar op de 2e plek met 34.880m ² aan gebruikstransacties.  

Online supermarkt Picnic  gaat vanaf half augustus boodschappen bezorgen in Arnhem. De komst naar de Gelderse hoofdstad is de nieuwste stap in het succesverhaal van Picnic. Picnic gaat vanaf half augustus in Arnhem voor het eerst de weg op om met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers de boodschappen af te leveren bij de klanten. Aan het eind van het jaar moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 20 bezorgwagentjes en 60 bezorgers. In opdracht van Peja Vastgoed verhuurt DK Makelaars 1200 m2 #bedrijfsruimte aan Picnic.    

De Twee Arnhemse bedrijven Koffiebranderij Peeze en Peja hebben hun samenwerking voor de langere termijn verzegeld. Koffiebranderij Peeze heeft voor haar logistieke afdeling ca. 900 m2 bedrijfsruimte aan de Emplacementstraat gehuurd.  Menno de Boer van DK Makelaars heeft de transactie begeleid.    

Vandaag in de Gelderlander! Kamps de Wild bouwt verder aan haar toekomst in Zevenaar. DK Makelaars feliciteert Kamps de Wild met deze mooie transactie.